Hyeny

27. června 2009 v 13:04 | Alda
HYENY

Latinský názov: Crocuta crocuta

Niečo o hyenách:
Hyeny su rozšírené takmer po celej Afrike. Patria do skupiny mačkovité šelmy. Žijú zložito, hierarchicky usporiadaných klanoch v ktorom vládnu vačšinou samice. Tento klan alebo skupina môže mať 5- 100 jedincov. Hyeny su aktívne najviac v noci ale lov im nerobí problém ani cez deň. Sú stredne veľké masožravce. Lovia malé plazy, antilopy... Asi najviac sa živia zdochlinami zvierat a preto si vyslúžili aj meno- zvieracia alebo africká polícia, pretože likvidujú všetko hnijúce.

Zaujímavosti:
  • v divočine sa hyena dožije len do 15 rokov, v zajatí až 40 rokov.
  • veľkost teriória je od 4- 1000 km²
  • majú iba 4 prsty
  • dorozumievajú sa svojím chechtaním a vytím
Obrázky:



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama